Clouseau blaast 30 kaarsjes uit met nieuwe concertreeks
Foto: Suikerrock

Clouseau viert in 2017 zijn 30-jarig bestaan. De band rond de broers Koen en Kris Wauters zal daarom dit najaar starten met een nieuwe concertreeks. De première ervan vindt plaats op 7 oktober in het Plopsa Theater in De Panne.

Met het nummer ‘Brandweer’ stak Clouseau in 1987 voor de eerste keer de neus aan het venster. In datzelfde jaar openden ze ook het Leuvense muziekfestival Marktrock. Hun grote doorbraak volgde twee jaar later met hits als ‘Anne’ en ‘Daar gaat ze’. Doorheen al die jaren ontstond er een heuse ‘Clouseaumania’, waardoor ze talloze keren het Sportpaleis tot de nok wisten te vullen.

De nieuwe concerttour ‘Clouseau 30’ wordt er niet eentje met veel toeters en bellen. Nu kiest de band voor een intieme, kleinere bezetting. “Heel wat klassiekers zullen de revue passeren, en tussen de nummers door delen we mooie anekdotes van ons 30-jarige bestaan”, zo laten Koen en Kris Wauters weten in een mededeling.

Na de première in het Plopsa Theater zal Clouseau langs heel wat zalen in Vlaanderen en Nederland trekken. Alle data en ticketinfo zijn te vinden op www.clouseau30.be.