André Gilles stuurt kat naar onderzoekscommissie
Foto: BELGA

Consternatie op de tweede dag van de Onderzoekscommissie naar het Publifin-schandaal. Publifin-voorzitter André Gilles (PS), één van de belangrijkste betrokkenen, heeft vlak voor aanvang in een mail aan voorzitster Olga Zrihen (PS) laten weten dat hij niet komt. Er wordt een controlearts gestuurd.

André Gilles zou kampen met gezondheidsproblemen. De commissieleden van MR, PTB, Ecolo en ook meerderheidspartij CDH zijn hier niet over te spreken. Dimitri Fourny (CDH) zegt ‘extreeem geschokt’ te zijn en noemt de houding van Gilles tegenover de onderzoekscommissie ‘détestable’.

Georges Pire (MR) en Dominique Drion (CDH) kwamen wel opdagen en zullen eerst gehoord worden.

André Gilles kwam enkele weken geleden wel naar de speciale commissie over het Publifin-schandaal. Concrete antwoorden op de lawine aan vragen bracht hij toen niet. Tot zeer groot ongenoegen van de parlementsleden. Net zijn doortocht was een van de redenen waarom ook de meerderheidspartijen PS en CDH uiteindelijk akkoord gingen met de eis van de oppositiepartijen MR en Ecolo om een onderzoekscommissie op te richten. 

Er zal vandaag nog een arts gestuurd worden naar de Publifin-voorzitter om zijn gezondheidstoestand te controleren. Als dat enigszins mogelijk is, zal hij vandaag toch nog voor de commissie moeten verschijnen.