Jonge vrouwen vallen politie aan op Antwerpse Meir
Foto: Jimmy Kets

Twee jonge vrouwen hebben zaterdag klappen uitgedeeld aan drie politiemensen, nadat de zus van een van hen gearresteerd werd voor winkeldiefstal op de Meir in Antwerpen. De drie inspecteurs raakten lichtgewond en zijn twee dagen arbeidsongeschikt. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen.

Een winkeldetective had de dievegge betrapt en de politie verwittigd. Toen de patrouille met de verdachte de winkel verliet, werden de inspecteurs belaagd door de zus van de verdachte en een vriendin. De jonge vrouwen hitsten de gemoederen op en wilden de talrijke omstaanders tegen de politie opzetten. De drie politiemensen probeerden zoveel mogelijk de rust te bewaren.

Op een gegeven moment escaleerde de situatie en deelden de geagiteerde vrouwen enkele rake klappen uit aan de politiemensen, waarbij ook geprobeerd werd de winkeldievegge, die al in de politiewagen zat, te laten vluchten.

Enkele andere patrouilles leverden bijstand en uiteindelijk werden de drie jonge vrouwen overmeesterd en voor verhoor meegenomen. Van de drie meisjes van 17, 18 en 19 uit Mechelen, stond enkel de zus die de gemoederen trachtte op te hitsen al bekend bij de politie voor diefstal.