En plots lijken het weer zakkenvullers

De Publipart-affaire betekende het startschot voor een schandaalweek die de Belgische politieke klasse enorme imagoschade toebrengt. Ondoorzichtige en weinig efficiënte constructies waar flink bijverdiend wordt met belastinggeld, politici die meer mandaten cumuleren dan er dagen in een maand zijn en een Kamervoorzitter die bovenop zijn nettoloon van 16.000 euro per maand een privébedrijf adviseert tegen betaling. De politiek maakt weinig reclame voor zichzelf.

In tijden waarin diezelfde politici net meer efficiëntie, meer transparantie en besparingen van de burgers vragen, stoot het bijklussen tegen de borst. Drie ongemakkelijke waarheden vallen niet langer te ontkennen.

En plots lijken het weer zakkenvullers 0

De Publipart-affaire betekende het startschot voor een schandaalweek die de Belgische politieke klasse enorme imagoschade toebrengt. Ondoorzichtige en weinig efficiënte constructies waar flink bijverdiend wordt met belastinggeld, politici die meer mandaten cumuleren dan er dagen in een maand zijn en een Kamervoorzitter die bovenop zijn nettoloon van 16.000 euro per maand een privébedrijf adviseert tegen betaling. De politiek maakt weinig reclame voor zichzelf ...