Nuyens stelt Napoleon Games Cycling voor: “Vaste waarde worden op kalender”
Foto: Photo News

De tweede editie van de Napoleon Games Cycling Cup, een regelmatigheidscriterium van tien wielerwedstrijden, is donderdag in het gebouw van Medialaan in Vilvoorde voorgesteld. “We hebben de basis gelegd om een vaste waarde te worden op de internationale wielerkalender”, zei organisator Nick Nuyens.

“De eerste editie van vorig jaar was geslaagd”, blikte Nuyens terug. “We kregen een pak schitterende winnaars met onder andere Niki Terpstra, Dylan Groenewegen, Arnaud Démare, Dries De Bondt en de latere eindlaureaat Timothy Dupont. Ook de WorldTour-teams toonden interesse in deze ‘Beker van België’, Lotto-Soudal won namelijk het ploegenklassement voor LottoNL-Jumbo. Dankzij VTM, Eurosport en RTBF kunnen we dit jaar opnieuw onze tien wedstrijden live in de huiskamer brengen. Dit is meteen ook het bewijs dat er voor dit soort wedstrijden een trouw televisiepubliek bestaat.”

”Wedstrijden uit Europe Tour-circuit van fundamenteel belang”

De Sluitingsprijs Putte-Kapellen, die dreigt te verdwijnen van de wielerkalender, wordt uit het programma geschrapt. De gloednieuwe Dwars door West-Vlaanderen ‘Johan Museeuw Classics’, de opvolger van de ter ziele gegane Driedaagse van West-Vlaanderen, is de vervanger van de traditionele afsluiter van het Belgische wielerseizoen. “Ik kan niet genoeg herhalen dat dergelijke wedstrijden uit het circuit van de Europe Tour van fundamenteel belang zijn voor het verdere bestaan van het wielrennen. Het is in het soort wedstrijden dat wij aanbieden dat de kampioenen van morgen de neus aan het venster steken”, besloot Nick Nuyens.

De Napoleon Games Cycling Cup wordt na tien wedstrijden uitgereikt aan de renner die in alle koersen het meeste punten verzamelde. Ook de beste ploeg en beste jongere (U23) worden in de bloemetjes gezet. Op woensdag 1 maart gaat het regelmatigheidscriterium van start met de GP Samyn, Binche-Chimay-Binche sluit op dinsdag 3 oktober de debatten af. Vorig jaar ging de eindzege in de Napoleon Games Cycling Cup naar Timothy Dupont.