Koningin Paola opnieuw in het ziekenhuis
Foto: Photo News
Koningin Paola is opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Ze maakte een val en heeft haar heup gebroken. De koningin wordt vrijdag geopereerd in het ziekenhuis Saint-Luc in Brussel.

Koningin Paola kwam ten val in haar woning, het kasteel Belvedère dat zich recht tegenover het koninklijk paleis van Laken bevindt in Brussel. De koningin werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis Saint-Luc in Brussel, waar ze vrijdag wordt geopereerd, aldus het paleis.

Als gevolg van de ongelukkige val zal koning Albert de mis ter nagedachtenis van de overleden leden van de koninklijke familie, vrijdag in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Laken, niet bijwonen.

De 79-jarige Paola lag rond de jaarwisseling al een week in het Brusselse ziekenhuis, nadat ze bij een val een wervelfractuur had opgelopen. Die breuk had geen neurologische complicaties tot gevolg, maar de koningin moest wel 'enkele maanden revalideren', zo meldde het paleis toen.

Koningin Paola werd op 11 september 1937 geboren in Italië en is de zesde koningin van ons land. Haar echtgenoot, koning Albert II, is intussen 81 jaar. In 2013 deed Albert troonsafstand ten voordele van zijn zoon Filip.