Fernand Huts bouwt zaal voor Studio 100-musical 40-45
Foto: BELGA

Fernand Huts (Katoen Natie) gaat in Beveren een grote zaal bouwen speciaal voor de Studio 100-musical ‘40-45’. Dat is de opvolger van de succesmusical ‘14-18’.

De spektakelmusical 14-18 was in 2014 een gigantisch succes met ongeveer 335.000 toeschouwers.

'Het was overweldigend', zei Studio 100-baas Gert Verhulst er toen over. 'Avond na avond staande ovaties, ontelbare positieve reacties van ontroerde toeschouwers. Dankzij al die enthousiaste mensen zijn we al zeer snel beginnen te dromen over een opvolger. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze nieuwe musical een verhaal gaan vertellen dat minstens zo aangrijpend is, maar tegelijkertijd toch helemaal anders.'

De regie van die opvolger zal in handen zijn van Frank Van Laecke, de man die ook al Daens en 14-18 regisseerde. De titel wordt 40-45. Speciaal voor de productie wordt uitgeweken naar Singelberg in Beveren, want de Nekkerhallen zijn te klein geworden. Studio 100 krijgt hiervoor de hulp van Fernand Huts van Katoen Natie. Die zal voor de musical een nieuwe zaal bouwen.

De bouwvergunning werd onlangs al afgeleverd door de gemeente Beveren, zo bevestigt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V), en de bouw van de zaal van 70 op 70 meter in het havengebied kan dan ook weldra van start gaan.

'Studio 100 heeft een aantal Cupido-pijltjes op ons afgevuurd en mijn vrouw en ik waren snel overtuigd', aldus Huts, die al langer bekendstaat als een cultureel mecenas, maar niet meteen als musicalliefhebber. 'Die liefde is de laatste tijd snel gegroeid, ik ben heel blij om een deel van zo'n mooi project op mij te kunnen nemen.'

De première staat gepland voor 2018, exact honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog en het moment waarop de kiem voor de Tweede Wereldoorlog werd gelegd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig