Vrouw en stiefzoon verdacht van moord op KKK-leider
Foto: William Thomas Cain/Getty Images
Frank Ancona, een leider van de Ku Klux Klan, werd zaterdag dood aangetroffen aan de oever van een rivier in de Amerikaanse staat Missouri. Zijn vrouw en stiefzoon worden nu verdacht van moord op Ancona, het achterlaten van zijn lijk en het knoeien met bewijs.

Ancona's vrouw Malissa Ann Ancona (44) en haar zoon Paul Edward Jinkerson Jr (24) worden verdacht de moord op KKK-leider Frank Ancona. Ook worden ze verdacht van geknoei met bewijsmateriaal en het achterlaten van het levenloze lichaam van Ancona. Ze worden allebei voorlopig vastgehouden. Een waarschijnlijke theorie is volgens the Guardian dat Ancona in zijn slaap is doodgeschoten en vervolgens in een rivier verderop is gedumpt.

Frank Ancona's lichaam werd gevonden zaterdag door een gezin dat aan het vissen was. Ancona (51) noemde zichzelf de 'imperial wizard' van een lokale KKK-afdeling nabij de Amerikaanse stad St. Louis. Volgens berichten in lokale media heeft de politie inmiddels het huis van Ancona afgezet omdat het wordt gezien als de plek waar hij vermoord is. Ook zouden de inhoud van de kluis en alle geweren van het gezin verdwenen zijn. Malissa Ancona had eerder gezegd dat haar man een paar dagen weg was voor zijn werk en dat ze bij zijn terugkomst van hem wilden scheiden.

Volgens een statement op Facebook van de sheriff van de Washington County op zondag is er sprake geweest van een 'tragisch en zinloos geval van geweld'. Ancona is in het verleden meerdere malen in het nieuws gekomen als een vertegenwoordiger van de racistische organisatie Ku Klux Klan.