Een 36-jarige Egyptische vrouw, die met haar 500 kilogram de zwaarste ter wereld zou zijn, is zaterdag met een vrachtvliegtuig naar het Indiase Mumbai gebracht om daar verschillende operaties te ondergaan. Ze hoopt daarmee enkele tientallen, misschien zelfs honderden kilo’s, te verliezen.

Eman Ahmed kreeg al in haar kindertijd te kampen met abnormale gewichtstoename. Enkele jaren geleden kreeg ze een hartaanval, waardoor haar rechterarm en -been verlamd zijn en waardoor ze problemen heeft met haar spraak, zo staat er te lezen op de ‘Save Eman’-webpagina, die opgericht werd om geld in te zamelen.

Eman zit ook 24 uur op 24 aan haar bed gekluisterd, ze is niet in staat er uit te komen.

De vrouw, die al 25 jaar haar huis in Alexandrië niet verlaten had, werd opgehaald door de hulpdiensten en naar de luchthaven gebracht. Daar werd ze met een kraan in een vrachtvliegtuig gehesen, zo meldt de Egyptische cargomaatschappij ECC.

In Mumbai aangekomen werd ze opnieuw door een kraan in een speciaal daarvoor opgevorderde vrachtwagen gehesen en onder politie-escorte naar het Saifee hospitaal gereden. In het ziekenhuis zal ze een aantal tests ondergaan alvorens ze onder het mes gaat. Dat kan alles samen zes maanden duren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig