Termont: ‘Er is niets onwettigs gebeurd’
Foto: BELGA

De Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) betreurt de beslissing van zijn partijgenoot Tom Balthazar om ontslag te nemen als schepen en lijsttrekker.

Tom Balthazar valt niets verwijten, vindt de burgemeester. ‘Hij had misschien iets beter moeten controleren wat daarachter (beleggingen en participaties van Publipart, red.) zit, maar dat is misschien wel het enige. Er is niets onwettigs of juridisch verkeerds gebeurd.’

‘Ik vind dit zeer spijtig, want we verliezen een van de sterkste schepenen’, zegt de Gentse burgemeester. ‘We hebben veel gepraat vandaag, maar hij heeft zelf die beslissing genomen. Ik begrijp hem.’

Volgens Termont gebeurde het ontslag niet onder druk van kartelpartner Groen, dat uitleg vraagt over de kwestie. De groenen noemen het ontslag een ‘duidelijk en noodzakelijk signaal’.

Plots lijkt het kartel geen zekerheid meer. Maar voor de partij conclusies trekt over het kartel, wil ze de zaak grondig uitklaren. Pas morgen zouden de Gentse afdelingen van Groen en SP.A elkaar ontmoeten om de te volgen strategie te bespreken.