Steekt fotograaf Obama de draak met Trump?
Foto: EPA

Pete Souza is wereldwijd bekend geworden omwille van zijn rol als huisfotograaf van ex-president Obama. Zijn foto’s gingen de wereld rond, en nu gebruikt hij ze om op strategische wijze kritiek te geven op het beleid van Trump.

Pete Souza heeft sinds 21 januari een persoonlijk Instagramaccount en heeft sindsdien al meer dan 800.000 volgers verzameld. Dit komt misschien grotendeels omdat hij nog steeds een inkijk geeft in het leven van de Obama’s. Hij post strategische foto’s van de ex-president om zo zijn ongenoegen te uiten over het beleid van president Trump.

1. Moslimban

Toen Trump de moslimban tekende, postte Pete een foto van Obama met een moslimmeisje op de vlucht in Kuala Lumpur.

Talking with a young refugee at a Dignity for Children Foundation classroom in 2015.

Een foto die is geplaatst door Pete Souza (@petesouza) op

2. Hooggerechtshof

Toen Trump Neil Gorsuch nomineerde voor het hooggerechtshof, postte Souza een foto van Obama met zijn keuze, Merrick Garland. Een man die de republikeinen vorig jaar weigerden.

Merrick Garland. Just saying.

Een foto die is geplaatst door Pete Souza (@petesouza) op

3. ‘Bad hombres’

Trump zou met de Mexicaanse president Peña Nieto gebeld hebben om te zeggen dat hij Amerikaanse troepen zou sturen om af te rekenen met de ‘bad hombres’ (slechte mannen). Souza deelde een foto van Obama en Nieto, samen aan de tequila.

4. Australië

Na het beruchte telefoontje tussen Trump en de Australische premier Malcolm Turnbull kreeg de wereld een foto van een lachende Obama met Turnbull voorgeschoteld.

5. Vrouwen

Souza klaagt het gebrek aan vrouwen in Trump’s kabinet op een originele manier aan. Hij liet deze foto los op de wereld.

Meeting with top advisors. This is a full-frame picture. I guess you'd say I was trying to make a point.

Een foto die is geplaatst door Pete Souza (@petesouza) op