Ook Rafael Nadal zegt af voor toernooi van Rotterdam
Foto: EPA

Twee dagen na het forfait van Stan Wawrinka (ATP 3) heeft ook Rafael Nadal (ATP 6) moeten afzeggen voor het ATP-toernooi van Rotterdam (13-19 februari 2017). Dat bevestigde de organisatie donderdag. De artsen van de Spanjaard adviseerden hem om na de belastende periode in Australië rust te houden en daarmee blessures als in 2016 te voorkomen.

“Het spijt me heel erg om aan te moeten kondigen dat ik niet in staat ben om volgende week in Rotterdam te spelen”, meldt de Spanjaard, op de Australian Open nog verliezend finalist tegen Roger Federer. “Na mijn afwezigheid in een aantal toernooien afgelopen jaar, was ik juist goed aan dit seizoen begonnen en deed een aanzienlijke inspanning tijdens de Australische toernooien. Daardoor hebben mijn artsen mij echter ten strengste geadviseerd om rust te nemen en mijn lichaam tijd te geven om te herstellen voordat ik weer wedstrijden speel en op die manier blessures te voorkomen. Ik begrijp dat de Nederlandse fans teleurgesteld zullen zijn. Ik ben Richard dankbaar voor zijn begrip en steun.”

“Het is natuurlijk een grote domper dat hij er niet is”, klinkt het bij toernooidirecteur Richard Krajicek. “We hadden ons, net als de tennisfans, enorm verheugd om hem weer in actie te zien in Rotterdam. We zijn direct aan de slag gegaan om te zien of we nog een vervanger van formaat konden halen, maar dat bleek helaas niet mogelijk. We hebben in korte tijd contact gehad met de complete top vijf en Roger Federer, maar helaas bleken zij om uiteenlopende redenen niet beschikbaar.”

Door de afzegging van Rafael Nadal is Marin Cilic (ATP 7) nu de lijstaanvoerder in Rotterdam. Ook onze landgenoot David Goffin (ATP 11) staat op de hoofdtabel.