Grootste tequilamaker ter wereld gaat naar de beurs
Foto: Reuters
De beursgang van 's werelds bestverkochte tequila, het Mexicaanse Jose Cuervo, gaat tot nu toe veel beter dan verwacht. Cuervo, dat al sinds 1795 bestaat, is het eerste Mexicaanse bedrijf dat de beurs op gaat sinds Donald Trump president is van Amerika.

Voor een aandeel in de tequilagigant Cuervo werd bij het eerste aanbod op de beurs donderdag (initial public offering) 34 peso of 1,50 euro gevraagd. Dit lag ver boven verwachting, aldus het persbureau Reuters. Het Mexicaanse familiebedrijf had vorig jaar tot twee keer toe de beursgang uitgesteld vanwege de onzekerheid op de Mexicaanse beurs als gevolg van het presidentschap van Donald Trump. 

President Trump en Mexico zitten zoals bekend niet altijd op een lijn. Zo is Trump onder meer van plan een muur te bouwen bij de Amerikaanse grens met Mexico om zo illegale immigratie tegen te gaan. Ook wil Trump de importtarieven voor Mexicaanse producten omhoog gooien en met de opbrengsten van die importtarieven de bouw van de muur met Mexico financieren. 

Als Trump dit ook daadwerkelijk gaat doen, kan dit eventueel slecht uitpakken voor Cuervo: 64 procent van de 1.165 miljard dollar omzet die het bedrijf afgelopen jaar maakte, is afkomstig van Amerikaanse en Canadese consumenten. Maar dit was vooralsnog geen bezwaar voor aandeelhandelaars. Volgens hen hangt de vraag naar tequila niet van de prijs af.