Tiener probeerde Zaventem op 22/3 te hacken
Foto: Getty Images/iStockphoto

Een minderjarige jongeman uit de Verenigde Staten probeerde op de dag van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek de computersystemen van Brussels Airport te hacken. Dat meldt het federaal parket.

Het federaal parket laat weten dat het een opsporingsonderzoek opende na een cyberaanval op de website en het informaticasysteem van Brussels Airport Company NV in de nacht van 22 op 23 maart 2016.

Het federaal parket benadrukt echter dat de actie los staat van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek op diezelfde dag. ‘Uit onderzoeken en de eerste analyses van de inbeslaggenomen dragers is gebleken dat er geen terroristische motieven waren voor de cyberaanvallen en dat deze geen enkel verband houden met de terreuraanslagen van 22 maart te Brussel en Zaventem.’

Zonder succes

Het is de hacker ook niet gelukt om het systeem binnen te dringen. ‘De pogingen om de website onbeschikbaar te maken en om binnen te dringen in het informaticasysteem zijn zonder succes gebleven.’

De federale politie heeft tijdens het onderzoek de hulp ingeschakeld van de FBI, de Amerikaanse inlichtingendienst. Er werd een huiszoeking uitgevoerd bij een minderjarige jongeman in Pittsburgh. Tijdens het verhoor heeft de persoon de feiten toegegeven.