Soulwax kondigt nieuwe plaat aan
Soulwax op Pukkelpop 2017. Foto: Photo News

Soulwax is al een tijdje uit zijn winterslaap aan het ontwaken, maar nu is de wekker echt afgelopen. Op 24 maart komt ‘From Deewee’ uit, de opvolger van het inmiddels twaalf jaar oude Nite Versions.

De nieuwe plaat is op dit moment kakelvers: ze is op 7 februari opgenomen in één take. Toch blijft From Deewee nog even in de broedkamer liggen: de release wordt opgeschoven naar eind maart.

Maar hoe gaat Soulwax anno 2017 klinken? De plaat zou een voortzetting zijn van de ‘Transient program for drums and machinery’-toer waarmee ze deze zomer de hort op trokken. Die leverde toen een ‘strak, uitgepuurd soundpalet op, met rauwe elektronica’. Even wennen, maar ‘Soulwax eiste bij zijn langverwachte terugkeer op Pukkelpop wel zijn kroon op als een van de intrigerendste (elektro)rockvernieuwers van zijn generatie’, stelde onze recensent toen vast. In november volgde een single (met een even lange titel die we hier niet gaan herhalen) die dat pad van de onderkoelde elektropop leek te bevestigen.

Stephen en David Dewaele kondigden meteen ook een tournee aan die hen naar 11 steden in Europa zal brengen. Op 11 april sluiten ze die af in de Ancienne Belgique in Brussel. Dat concert is uitverkocht, want Soulwax in de AB, dat is ook al twaalf jaar geleden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig