Drie doden na aanval op hulppost Aleppo
Aleppo is door het conflict grotendeels vernield (archiefbeeld) Foto: REUTERS

Rebellen hebben een distributiepost van de Syrische Rode Halve Maan in Aleppo met raketten bestookt waarbij drie mensen werden gedood. Onder de slachtoffers zijn een kind en een vrijwilliger.

Dat meldt het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten (SOHR) donderdag.

De dood van de vrijwilliger door de raketaanval in de wijk Hamdaniyé werd bevestigd door de Rode Halve Maan en het Internationaal Rode Kruis (ICRC). Zeven andere vrijwilligers en medewerkers liepen verwondingen op; drie van hen zijn er erg aan toe. Het SOHR meldde dat naast de vrijwilliger, “een vrouw en kind in de medische post werden gedood en verschillende anderen mensen werden verwond”.

Aleppo, de op een na grootste stad van het land, werd in december 2016 heroverd door de regeringstroepen na een maandenlang beleg en zware gevechten met de rebellen. Woensdag werden in Aleppo nog vijf kinderen gedood door de explosie van een achtergelaten springtuig in de wijk Bustan al-Qasr, aldus het Observatorium. De bewoners die het oosten van de stad voor de gevechten waren ontvlucht, keren stilaan terug naar hun verwoeste wijken. De troepen hebben al heel wat mijnen opgeruimd. De wijken in Oost-Aleppo zijn echter zo goed als met de grond gelijkgemaakt na de maandenlange luchtbombardementen van de pro-Syrische troepen.