Richard Ashcroft en Michael Kiwanuka op Cactusfestival
Richard Ashcroft Foto: BELGAIMAGE

Cactusfestival heeft donderdag een tweede lading namen bekendgemaakt. De opvallendste namen in een lijst van zes zijn Richard Ashcroft en Michael Kiwanuka. De 36ste editie van het driedaagse muziekfestival in het Brugse Minnewaterpark vindt dit jaar plaats van 7 juli tot en met 9 juli.

Met de nieuwe namen geeft de organisatie vooral de openingsdag flink vorm. De Brit Richard Ashcroft werd vooral bekend als frontman van The Verve, maar bouwde de jongste jaren ook een sterke solocarrière uit met inmiddels vier albums. Hij komt op vrijdag 7 juli naar Brugge.

Ashcroft krijgt die dag het gezelschap van zijn landgenoot Michael Kiwanuka. Met zijn soulstem nam hij vorig jaar onder meer nog het terrein van Dranouter Festival helemaal in.

Ook Het Zesde Metaal komt op de openingsdag naar Brugge. Een thuismatch voor West-Vlaming Wannes Cappelle die recent nog een MIA-award in de wacht sleepte.

Op zaterdag 8 juli mag het Amerikaanse Rhye op de bühne, op zondag worden ook Kevin Morby en Sophia verwacht. Eerder bevestigden Goose, Explosions in the Sky, Kaiser Chiefs en Jamie Lidell.