Lichaam van vrouw uit Lebbeke gevonden

In het Oost-Vlaamse Lebbeke is dinsdag het lichaam aangetroffen van de 67-jarige vrouw die al meer dan een jaar vermist was. Dat meldt de regionale zender TV Oost. Haar zoon is mogelijk betrokken bij haar dood.

Het gaat om de 67-jarige Renée Beckers uit Lebbeke. De vrouw verdween meer dan een jaar geleden na een ruzie met haar zoon.

De Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen en de politie kunnen het bericht nog niet bevestigen, op vraag van de onderzoeksrechter in Dendermonde. Volgens het parket is het nog niet duidelijk of het effectief om de vermiste vrouw.

De zoon zou aan de politie verklaard hebben dat zijn moeder was opgestapt na de ruzie. Maar uit onderzoek zou blijken dat de zoon wellicht betrokken is bij haar dood. De onderzoekers hielden er rekening mee dat de vrouw vermoord werd en ergens begraven lag.

Dinsdagmorgen was gestart met een zoekactie achter de woonplaats van de vrouw aan de Dendermondsesteenweg in Lebbeke. Kort voor de middag, nog voor de graafmachine in actie was gekomen, werd het lichaam van de vrouw gevonden.

De verdachte Nicolas V. ging na de verdwijning zélf geld afhalen met de bankkaart van zijn verdwenen moeder. De huur van hun appartement werd netjes verder betaald. Gisteren is hij opgepakt. Vrijdag verschijnt de verdachte voor de raadkamer.