Galapagos verdubbelt in omvang
Foto: BELGAIMAGE

Het Mechelse biotechbedrijf Galapagos heeft grote uitbreidingsplannen. Momenteel werken er 180 mensen voor het bedrijf in Mechelen, maar binnen enkele jaren zal dat aantal verdubbeld zijn. Dat zegt CEO Onno van de Stolpe dinsdag in een interview met De Tijd.

Om al die mensen te kunnen herbergen, werkt Galapagos aan een nieuw hoofdkantoor. “We praten over een gebouw voor 400 man. Onze voorkeur voor de locatie gaat opnieuw uit naar Mechelen', aldus van de Stolpe.

Galapagos haalde in 2015 275 miljoen dollar op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. Bovendien sloot het een lucratieve deal met het Amerikaanse Gilead voor de verdere ontwikkeling van het reumamiddel filgotinib. Daarmee is het biotechbedrijf financieel voldoende gewapend voor een flinke groei. 'Voor het eerst is geld niet langer de beperkende factor, maar wel het aantal mensen en onze capaciteit om zaken te verwezenlijken', zegt Van de Stolpe. 'We hebben nu een vijftigtal vacatures openstaan, voornamelijk voor België.'

Het jaar 2017 staat voor Galapagos in het teken van taaislijmziekte (mucoviscidose). Het werkt aan een combinatietherapie (met drie geneesmiddelen in één) om patiënten te helpen.