Toffe plekken om gezellig samen te werken
Foto: @fosburyandsons

Zelfstandigen kunnen het beamen, je eigen baas zijn is heerlijk, maar soms een beetje eenzaam. Op deze plekken kom je tegen een prijsje nog eens een collega tegen aan het koffiemachine.

Op coworking plaatsen komen mensen samen om aan een persoonlijk project te werken. Zo hoef je niet eeuwig alleen die deadline te halen, en kan je ook eens genieten van een babbel of geïnspireerd raken door een ander project.

Antwerpen

Bar D’office biedt een werkplek vlakbij het station van Antwerpen Centraal. Deze organisatie is niet alleen actief in ’t Stad. Met een lidmaatschap kan je ook terecht in Leuven, Edegem, Aalst, Melle, Mechele, Ieper, Turnhout en Kortrijk.

Adres: Lange Winkelhaakstraat 26 2060 Antwerpen

Forbury & Sons biedt dan weer een multifunctionele coworking ruimte vlakbij station Antwerpen Berchem. Hier kan je een plekje huren om aan individuele projecten te werken, maar ook grotere ruimtes om klanten te ontvangen of een presentatie te geven.

Adres: Fosbury & Sons: Mechelsesteenweg 271, 2000 Antwerpen

Wie veel met de trein reist, kan terecht in Regus Express Center. Deze coworkingplek bevindt zich simpelweg in het Centraal station in Antwerpen. De organisatie heeft ook flexwerkplekken in de stations van Luik-Guillemins, Leuven, Brugge, Sint-Niklaas en Brussel.

Adres: Pelikaanstraat 3 box 2020, 2018 Antwerpen

Gent

Toffe plekken om gezellig samen te werken
Foto: vicky_likebirds

Likebirdsbiedt in Gent een alternatieve werkplaats. Je kan verschillende modules kiezen, naargelang jouw eigen professionele noden.

Adres: Eskimofabriek Wiedauwkaai 23 K 9000 Gent

Daarnaast is ook Floating Desk is een mogelijkheid voor de hippe thuiswerker. In centrum Gent kan je via verschillende modules aan de slag. Je kan er ook een vergaderzaal huren om klanten te ontvangen.

Adres: Visserij 260 9000 Gent.

Brussel

In Factory Forty kan je ‘in het zonnetje werken in het hart van Brussel’. Ze bieden zeventig zitplaatsen en zeven ruimtes aan. Maar vooral: vier verse eieren per dag, van de kippen in het kippenhok.

Adres: Oude Vijversstraat 40 1190 Brussel

Hartje Brussel, Les Galeries. Centraler kan je niet vinden. Je kan er terecht voor een uur, een dag, een maand of een jaar. Les Galeries belooft voor alles te zorgen, je kan er zelfs een postvakje krijgen.

Adres: Galerie du Roi, 30 1000 Brussels