Leerkracht gewond na incident met leerling
Foto: Google Streetview

Een leerling (15) heeft een leerkracht van het Institut Saint-Joseph in Etterbeek zwaar verwond. De leerling gooide een zwaar metalen voorwerp tegen het hoofd van de leerkracht. Die werd naar het ziekenhuis gebracht.

Het zware incident gebeurde dinsdagnamiddag, schrijft de Franstalige krant La Dernière Heure. Parketwoordvoerster Ine Van Wymersch bevestigt de feiten, maar geeft verder geen informatie gezien het een minderjarige dader betreft. Wat er precies gebeurde, is nog niet geheel duidelijk, maar het lijkt erop dat de leerling zich bewust tegen de 58-jarige leerkracht keerde.

Het slachtoffer bukte zich om iets op te rapen nadat een leerling het met opzet liet vallen. Toen gooide een vijftienjarige leerling met alle macht een ‘metalen object van 0,5 kilo’ naar het hoofd van de leerkracht. De leerkracht viel bewusteloos neer en moest naar het ziekenhuis afgevoerd worden om een gapende hoofdwonde te laten hechten.

Omdat de leerkracht gebukt was, kon hij de aanvaller niet identificeren, maar de politie zou de dader na ondervraging van medeleerlingen wel op het spoor zijn gekomen. Eén verdachte werd ter beschikking van het parket gesteld.‘We hebben na ondervraging de verdachte voor de jeugdrechter geleid’, vertelde Ine Van Wymersch, woordvoerder parket Brussel. ‘We hebben om zijn opsluiting in de gesloten jeugdinstelling gevraagd, maar hij werd intussen onder strenge voorwaarden vrijgelaten.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig