Standard haalt drie Congolezen weg bij één club
Foto: Standard
Standard heeft de transfers bevestigd van drie Congolezen: de komst van middenvelder Bokadi en aanvaller Bolingi werd vandaag al aangekondigd, en nu blijkt dat de Luikenaars ook verdediger Christian Luyindama weghaalt bij de Congolese topclub TP Mazembe. De drie spelers worden allen gehuurd met optie tot aankoop. Hun overgang kadert in een samenwerking tussen beide teams.

De 24-jarige Merveille Bokadi is een Congolese international, net als de 22-jarige Jonathan Bolingi. De laatste nieuwkomer is Christian Luyindama, een 23-jarige verdediger die nog niet werd opgeroepen voor het A-elftal van Congo.

Drukke dagen

Het zijn drukke transferdagen aan de boorden van de Maas, want maandag rondden de Rouches al de komst van Dieumerci Ndongala (AA Gent) en de Oekraïense belofteninternational Valeriy Luchkevych (Dnipro) af en lieten ze jeugdproduct Martin Remacle naar Torino en Isaac Mbenza naar Montpellier vertrekken. Dinsdag verhuurden ze Farouk Miya aan Moeskroen, en eerder vandaag werd ook de transfer van Moussa Djenepo, een 18-jarige Malinees van de Malinese voetbalacademie Yeelen Olympique afgerond.