Malia Obama protesteert tegen plannen Trump
Foto: Danny Moloshok/Invision/AP

Malia Obama, de oudste dochter van de voormalige Amerikaanse president Barack Obama, is het duidelijk niet eens met het beleid van Donald Trump, de opvolger van haar vader.

Eerder deze week nam Malia immers deel aan een manifestatie tegen de komst van de Dakota Access Pipeline in de marge van het bekende Sundance Film Festival. Malia was later op de dag ook uitgenodigd op een evenement met Dave Archambault, het opperhoofd van de Standing Rock Sioux.

De Dakota Access Pipeline moet 1.885 kilometer lang worden, vier Amerikaanse staten doorkruisen en olie transporteren van North Dakota, dat grenst aan Canada, naar het meer zuidelijke Illinois.

Die pijplijn is helemaal klaar op een stuk in North Dakota na. De Amerikaanse overheid onder president Barack Obama gaf immers geen vergunning voor de oliepijplijn door het gebied van de Standing Rock Sioux. Ze wou geen vergunning afleveren voor het geplande traject en ging alternatieve routes bestuderen na protest door milieubewegingen en ‘native Americans’.

Maar al in de eerste week van zijn ambtstermijn maakte de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump die beslissing ongedaan.