Beluister 'Liever uit balans', de nieuwe plaat van Jonas Winterland
Foto: rr
Vandaag verschijnt ‘Liever uit balans’, het derde full album van singer-songwriter Jonas Winterland. Een plaat die de sporen draagt van een persoonlijke crisis en die geboren is uit noodzaak.

Na twee warm onthaalde platen – ‘Mensen zijn gemaakt van dun papier’ in 2013 en ‘Zwaartekracht en andere verzinsels’ in 2015 – met in totaal maar liefst zeven radiosingles, is singer-songwriter Jonas Winterland een begrip geworden. Zijn debuut kreeg een nominatie voor de MIA’s en songs als ‘Altijd halverwege’, ‘Ik hou je warm’ en ‘Het meisje uit het lied’ groeiden uit tot vaderlandse klassiekers.

Samen met vaste producer Jo Francken (o.a. Gabriel Rios en Het Zesde Metaal) koos Winterland op 'Liever uit balans' voor een verrassend nieuw geluid. Zijn bekende akoestische sound gaat deze keer een geslaagd huwelijk aan met uitgepuurde elektronica.

Eerder deze week kon u al een mini-documentaire bekijken over het album.

Vrijdagavond stelt Jonas Winterland zijn nieuwe album voor in de Brusselse Ancienne Belgique. Tickets zijn nog altijd beschikbaar via de website van de AB. Nadien tourt Jonas Winterland langs de culturele centrale. Tickets en info op de website van Winterland.