Antwerps Wezenberg-zwembad gesloten na lek
De politie aan het Wezenbergzwembad Foto: JVDP
Het Wezenbergzwembad in Antwerpen had donderdagmiddag te kampen met een lek in de filterinstallatie. Iedereen moest het zwembad verlaten. Een deel van het water is in de onderliggende kelder gelekt.

Het Wezenbergzwembad kreeg onlangs een grondige renovatie en is sindsdien een van de paradepaardjes van de Antwerpse sportinfrastructuur. Enkele maanden na de heropening lijkt er nu een lek te zijn in het olympisch zwembad.

Het waren de redders die merkten dat het waterpeil begon te zakken. Het water lekte door naar de kelderruimte onder het zwembad, waar het een hoogte van 20 centimeter bereikte. 

De stad Antwerpen bevestigt dat er al heel wat water uit de kuip is weggestroomd. Het wateroppervlak zakte met ongeveer een halve meter. Intussen is het lek gestopt

60 à 70 zwemmers die op het moment van de feiten aanwezig waren werden preventief geëvacueerd. Zij mochten nog rustig douchen en vertrekken.

De brandweer zal het water wegpompen uit de kelderruimte van het zwembad. Daarna wordt bekeken wanneer het zwembad kan heropenen. Het zwembad blijft zeker op donderdag 26 januari gesloten voor de rest van de dag. 

Het Wezenbergcomplex bestaat uit twee zwembaden: het olympisch bad waar iedereen terechtkan voor een zwembeurt en een trainingsbad voor topsporters.

Antwerps Wezenberg-zwembad gesloten na lek
Foto: PDR