Het is woensdagavond in Van Gils & Gasten tot een hevige discussie gekomen tussen Pascale Naessens en Sandra Bekkari. De opvattingen van de keukenprinsessen over gezond eten verschillen nogal, en dat was eraan te merken.

Naessens en Bekkari gaan in hun vlot verkopende boeken wel uit van hetzelfde principe: gezond eten is belangrijk. Maar hoe je dat doet, daar verschillen ze van mening. Naessens is bekend van haar kookboek Pure Keuken, Bekkari pakt dan weer graag uit met haar eigen Sana-methode.

Ze vindt bijvoorbeeld dat mensen te veel koolhydraten eten. 'Na een hele dag op een stoel zitten, komen mensen thuis en eten ze een bord spaghetti. Geen goed idee: groenten zouden net de basis moeten zijn van een gezonde maaltijd.' Ze pleit er daarom voor dat slechts een derde van de maaltijd uit koolhydraten moet bestaan.

Maar Naessens vindt dat Bekkari haar methode niet goed uitdraagt. 'Je zegt dat wel, maar ik zie het niet terug in je gerechten.' Bekkari weerlegt dat. 'Het hangt af van de fysieke activiteit van mensen hoeveel koolhydraten ze moeten eten.'

Onder meer gewezen toptennisster Kim Clijsters zat geamuseerd te kijken naar de hevige discussie. 'Ik let er ook wel op, hoor', vertelde ze. Gelukkig eindigde alles goed. 'We hebben dezelfde boodschap: mensen meer groenten laten eten.'