Alexandra Shulman stopt als hoofdredacteur British Vogue
Alexandra Shulman stapt op als hoofdredacteur bij British Vogue Foto: Joel Ryan/Invision/AP

Na 25 jaar aan het hoofd van het blad stapt Shulman op. Ze zal in juni 2017 British Vogue verlaten. Het is nog niet geweten wie haar zal opvolgen.

‘Ik hoopte dat ik deze aankondiging nooit zou hoeven maken’, zegt Nicholas Coleridge, managing director van Condé Nast Britain. ‘Alexandra stond aan het hoofd van Vogue voor een kwart van het bestaan van het blad, gedurende de periode dat we het meeste lezers hebben. Ze was een leidend figuur van de Britse modepers, een goede journaliste.’

‘Het was erg moeilijk een rationele reden te vinden om te vertrekken, maar vorige herfst besefte ik dat ik een ander leven wil, en ik kijk uit naar een toekomst buiten Vogue’, reageert Shulman zelf.

Carrière

Shulman begon haar carrière als journalist voor Tatler, schreef voor The Sunday Telegraph en GQ, waar ze redacteur werd in 1990. Twee jaar later werd ze hoofdredacteur bij British Vogue.

De aankondiging komt in een tijd van verandering voor het Condé Nast International, het bedrijf waar Vogue deel van uitmaakt. Ook Nicholas Coleridge kondigde in augustus aan dat hij stopt als managing director van Condé Nast Britain.