Dit staat er op het spel in de eerste speeldag na de winterstop
Foto: BELGA

Met de wedstrijd tussen AA Gent en Sporting Charleroi wordt vrijdagavond (20u30) in de Ghelamco Arena de 22e speeldag in de Jupiler Pro League op gang getrapt, de eerste na de winteronderbreking.

Nu bijna alle eersteklassers met opgeladen batterijen zijn teruggekeerd van hun winterstages onder de Zuid-Europese zon kan de laatste rechte lijn richting de start van de play-offs ingezet worden. Met AA Gent en Charleroi staan er in de Ghelamco Arena twee ploegen tegenover mekaar die eind vorige maand de eerste seizoenshelft met een nederlaag afsloten. De Gentenaars gingen na een spektakelstuk met 2-0 onderuit op het veld van Racing Genk, de eerste wedstrijd van de Limburgers na het ontslag van Peter Maes. Charleroi verloor op eigen veld dan weer met dezelfde cijfers van een efficiënt Anderlecht. Door de nederlagen zijn Charleroi en Gent in de stand respectievelijk naar de zesde en zevende plaats afgezakt en moeten er dus punten gesprokkeld worden in de strijd om de plaatsen in Play-off I.

Dit staat er op het spel in de eerste speeldag na de winterstop
Foto: BELGA

Voor de topper van de 22e speeldag is het wachten tot zondagnamiddag (14u30). Dan gaat competitieleider Club Brugge op bezoek bij Standard. De Rouches staan momenteel pas op de achtste plaats in de stand en kunnen zich geen bijkomend puntenverlies meer permitteren. Bovendien verloren ze met Adrien Trebel hun voormalige aanvoerder en sterkhouder aan RSC Anderlecht en spelen er momenteel drie Rouches op de Africa Cup. Club Brugge was dan weer erg actief in de eerste weken van de transfermercato en komt allesbehalve verzwakt uit de winteronderbreking. De landskampioen zakt dan ook met vertrouwen naar Sclessin af.

Anderlecht thuis tegen STVV

Ook vicekampioen RSC Anderlecht zag drie basispionnen naar het Afrikaanse landenkampioenschap vertrekken, maar in eigen huis mag de nummer twee in de stand zondagavond (18u) in principe geen problemen ondervinden met Sint-Truiden. Om 20u wordt de 22e speeldag afgesloten met het duel tussen KV Mechelen, op kousenvoeten naar de vijfde plaats geslopen in de stand, en provinciegenoot Westerlo.

Zaterdagavond worden er vier wedstrijden afgewerkt. Om 18u wordt in het Guldensporenstadion de altijd beladen derby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem afgetrapt. Om 20u gaat KV Oostende op bezoek bij Waasland-Beveren en ontvangt rode lantaarn Moeskroen Sporting Lokeren. Om 20u30 moet Racing Genk op het veld van Eupen de drie punten pakken om de hoop op deelname aan Play-off I nog levend te houden.

Bekijk de volledige kalender hier.