De raadkamer van Charleroi heeft de broers Jordy en Tony W. vrijgelaten. Zij worden ervan verdacht de vijf maanden oude baby Grace te hebben ontvoerd uit een camping in het Henegouwse Estinnes. Het parket heeft beroep aangetekend, zodat de broers voorlopig nog in de cel blijven.

Vorige week vrijdag werd de moeder van baby Grace aangevallen op de camping waar zij verblijft. Zij verklaarde dat het om haar ex ging en diens broer. Zij werd daarbij in het gezicht verwond met een hakmes. Daarna nam het duo haar dochtertje mee, van wie Jordy ook de vader is.

De twee broers werden opgepakt maar de baby bleek spoorloos. Zij ontkenden elke betrokkenheid. maandagavond werd de baby dan achtergelaten aan een woning in Wijnegem, gezond en wel. De politie weet echter nog steeds niet wie dan wel het kindje achterliet aan de voordeur van een woning.

Vandaag kwam het duo voor de raadkamer in Charleroi. Hun advocaat pleitte de vrijlating omdat het aanhoudingsmandaat niet in orde zou zijn. Bovendien, zo pleitte de raadsman van Jordy en Tony W., is er geen bewijs dat zijn cliënten de baby zouden ontvoerd hebben. De raadkamer volgde die redenering en beval hun vrijlating.

De twee komen nog niet vrij omdat het parket onmiddellijk in beroep ging tegen de beslissing van de raadkamer.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig