Struik Foods wil 92 banen schrappen in Schoten
Foto: BELGA

Voedingsbedrijf Struik Foods Belgium wil de operationele activiteiten van zijn fabriek in Schoten stopzetten. Daardoor komen 92 van de 107 banen op de helling te staan, zo meldt het bedrijf zelf in een persbericht.

Struik Foods produceert in Schoten onder meer soepen, hotdogs, maaltijden in blik en halffabricaten voor de Europese markt. De fabriek werd in 2000 door de groep Struik Foods Europe overgenomen en het bedrijf stelde naar eigen zeggen alles in het werk om de fabriek rendabel te maken. “Ondanks alle commerciële inspanningen om nieuwe klanten en producties aan te trekken en investeringen over de jaren heen, is de fabriek structureel verlieslatend.”

“Ik besef uiteraard dat deze mededeling hard zal aankomen bij onze werknemers en hun gezin. Als onze intentie bevestigd wordt, zullen we een constructieve dialoog aangaan met onze sociale partners en we verwachten dat we de meest geschikte oplossingen kunnen vinden voor alle betrokken werknemers”, zegt Chief Operating Officer Bert Bonnema.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig