Noord-Korea plant nieuwe raketproeven
Archiefbeeld Foto: BELGAIMAGE

Noord-Korea plant mogelijk nieuwe raketproeven, zo berichtte het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap donderdag.

Yonhap vernam van twee hooggeplaatste Zuid-Koreaanse ambtenaren en Zuid-Koreaanse en Amerikaanse militaire bronnen dat Noord-Korea twee raketten op mobiele lanceerinrichtingen heeft gemonteerd.

In zijn nieuwjaarstoespraak eerder deze maand kondigde de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un een test met intercontinentale ballistische raketten (ICBM) aan.

Mogelijk liet Noord-Korea de informatie opzettelijk uitlekken aan de vooravond van de inauguratie van de Amerikaanse president Donald Trump. Tegen verschillende resoluties van de VN-Veiligheidsraad in, wil Noord-Korea zijn kerntechnologie ontwikkelen om zo een bedreiging voor Amerika te vormen. Donald Trump liet echter verstaan zich niet geïntimideerd te voelen. Hij zei dat het land er niet in zou slagen de VS te bereiken met een nucleair wapen.

Sinds Kim Jong-Un in 2011 aan de macht kwam na het overlijden van zijn vader is de militaire ontwikkeling in Noord-Korea toegenomen. Daardoor is het land een paria geworden op het wereldtoneel, met China als enige bondgenoot.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig