Joëlle Milquet opnieuw aan de slag als advocate
Foto: Photo News

Joëlle Milquet, in een vorig leven viceminister-president voor CDH in de Franse gemeenschapsregering, gaat opnieuw aan de slag als advocate. Dat schrijft L’Echo. Sinds dinsdag maakt ze deel uit van de Franstalige Orde van Advocaten bij de balie van Brussel, waar ze ook tussen 1985 en 1992 al was ingeschreven.

Milquet diende haar aanvraag op 14 november in aan de balie.

De CDH-politica, die ten tijde van de vorming van de regering-Leterme in Vlaanderen bekendheid verwierf als 'Madame Non', nam zelf ontslag als Waals minister van Onderwijs nadat ze in 2015 in verdenking werd gesteld voor belangenvermenging. Ze zou in de aanloop naar de verkiezingen in 2014 kabinetsmedewerkers hebben ingezet voor haar campagne. 

Volgens L’Echo heeft stafhouder Pierre Sculier eerst het parket-generaal geconsulteerd voor hij de aanvraag van Milquet goedkeurde om er zeker van te zijn dat haar juridische perikelen geen probleem zouden vormen.

De balie ontving één contestatie tegen de aanvraag. Maar die werd buiten de wettelijke termijn van 15 dagen ingediend, en kreeg dus geen gevolg.