Bayer belooft 3.000 nieuwe jobs in VS, zegt woordvoerder van Trump
Foto: REUTERS

Na de Amerikaanse bedrijven Wal-Mart en General Motors, is de Duitse agrochemiegroep Bayer de volgende in het rijtje die dinsdag Amerikaanse jobs heeft beloofd. Volgens de woordvoerder van president-elect Donald Trump zal Bayer 3.000 banen creëren in de Verenigde Staten, en heeft het beloofd om al het personeel te behouden van Monsanto, het bedrijf dat Bayer binnenkort wellicht gaat overnemen.

Bayer-topman Werner Baumann “heeft beloofd om 8 miljard dollar te besteden aan nieuwe activiteiten rond onderzoek en ontwikkeling, en vooral om de 9.000 werknemers die Monsanto heeft in de VS, volledig op post te houden”, zegt Trump-woordvoerder Sean Spicer.

Bovendien beloofde Baumann “om minstens 3.000 hooggekwalificeerde banen te creëren in de Verenigde Staten”. De beloftes zouden, nog steeds volgens de woordvoerder van Trump, het gevolg zijn van het gunstige klimaat voor zakendoen dat de volgende president zal scheppen.

De Bayer-topman ontmoette de president-elect vorige week in New York.

Industriële jobs

Bayer bevestigt dinsdag dat het de komende zes jaar “minstens” 8 miljard dollar zal investeren in de VS. “Die investering zal duizenden banen creëren”, klinkt het voorts, zonder dat aantal te preciseren.

De voorbije dagen beloofden ook al groepen als Amazon, Ford, Fiat Chrysler en Lockheed Martin te investeren in de VS.

Trump veroverde het Witte Huis met de belofte om industriële banen terug te brengen naar de Verenigde Staten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig