Poetin: ‘Russische prostituees zijn beste ter wereld, maar niets voor Trump’
Foto: REUTERS

De Russische president Vladimir Poetin betwijfelt dat zijn aankomende Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump Russische hoertjes bezocht, hoewel ‘zij de beste ter wereld zijn’. Met die opmerking verwees Poetin al grappend het bericht dat Rusland Trump zou chanteren naar de prullenbak.

Het is voor het eerst de Poetin zelf reageert op geruchten over een bezwarend Russisch dossier tegen de toekomstige Amerikaanse president. De Russische inlichtingendiensten zitten niet achter elke miljardair aan, zei hij op een persconferentie. ‘Dat is totale waanzin.’

Tijdens zijn bezoek aan Rusland in november 2013, toen Trump volgens een onbevestigd rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten toekeek wanneer twee prostituees plasseks hadden, was hij nog ‘gewoon een zakenman, een van de rijkste mensen van Amerika’, aldus Poetin. Hij voegde eraan toe ‘zelfs niet te weten dat Trump politieke ambities’ had en hem nog nooit ontmoet te hebben.

Bovendien is Trump als sterke man achter de Miss Universe-verkiezing gewend om in het gezelschap van aantrekkelijke dames te vertoeven, stelt Poetin. ‘Weet u, ik kan me moeilijk inbeelden dat hij meteen na zijn aankomst naar zijn hotel gelopen is om meisjes te zien met een beperkt sociaal bewustzijn, hoewel ze natuurlijk de beste ter wereld zijn’, zei Poetin, die er net niet in slaagde een glimlach te onderdrukken. Hij herpakte zich onmiddellijk en voegde eraan toe dat prostitutie ‘een ernstig, vreselijk maatschappelijk fenomeen’ is.

‘Maar zij die zulke vervalste documenten hebben besteld, zijn nog slechter dan prostituees’, klonk het. Voor Poetin bewijzen zulke berichten ‘de aftakeling van het niveau van de westerse elite’.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig