Gianni Vermeersch trots op WK-selectie: “Emotioneel toen ik het las”
Foto: BELGA

Gianni Vermeersch is de zevende man voor het WK veldrijden in Luxemburg. “Dit is een mooie beloning voor mijn harde werk”, klinkt het bij de West-Vlaming van Steylaerts-Verona, “ik ben heel trots op deze selectie.”

Vermeersch maakte ook in 2015 in Tabor deel uit van de selectie, vorig jaar viel hij naast de boot. Nu is hij opnieuw van de partij. “Ik was toch wel even emotioneel toen ik het las op Twitter”, vertelt hij, “ik had niets gehoord van de bondscoach. Ik herinnerde me nog van vorig jaar dat enkel de niet-geselecteerden zo’n telefoontje krijgen, dus ik hoopte wel dat ik er bij zou zijn, maar het is toch nog altijd bang afwachten. Toen dat bericht kwam van de Bond op Twitter met de zeven namen, was ik zeer blij en opgelucht. Ik had vaak af te rekenen met pech de voorbije weken en dat leverde niet altijd resultaat op, maar het stemt me tevreden dat de bondscoach gezien heeft dat ik in goede conditie ben.”

“Evident was het niet altijd om terug te vechten na alweer materiaalpech en een verloren positie”, gaat hij verder, “maar ik ben nooit de moed verloren en zette door, met dat WK in het achterhoofd en ook omdat ik wist dat ik gebaat was om elke wedstrijd tot een goed eind te brengen om mijn niveau op te krikken. Deze selectie is toch wel een opsteker na zo’n periode met veel tegenslag en ook mooi voor onze ploeg. Afgelopen weekend stond Marcel Meisen, die de week voordien ook nog eens Duits kampioen werd, nog op het podium van een Wereldbeker, nu mag ik ook naar het WK. Voor een nieuwe ploeg betekent dat toch heel wat en voor onze sponsors is dat toch een gedroomde start.”

“Ik ga nu hard blijven werken en hoop top te zijn op het WK”, eindigt hij. “Wout is er kopman, ik wil de Belgische ploeg zo veel mogelijk helpen. De voorbije weken kende ik vaak een snelle start en dat kan misschien wel een voordeel zijn voor Wout, maar goed, het is nog te vroeg om over ploegtactiek te spreken.”

Afvallers blijven sportief


Jim Aernouts, Jens Adams en Klaas Vantornout vallen naast de selectie voor het WK veldrijden in Luxemburg. "Het is jammer", aldus Vantornout, "maar ik leg me neer bij de keuze van de bondscoach".

"Ik heb tien mooie WK's op rij meegemaakt, tot vorige week hield ik niet eens rekening met een selectie", aldus Klaas Vantornout van Marlux-Napoleon Games, "maar na mijn goede prestatie van zondag begon ik toch weer wat hoop te koesteren. Ik voel me met de week beter worden, maar het woord is aan de bondscoach en ik wist dat het close zou zijn met die andere jongens. Het geeft me ergens wel voldoening dat ik nog in de weegschaal lag. Vorig jaar was er na mijn rotseizoen zelfs geen sprake van mij op een WK, nu kwam ik tenminste weer in aanmerking en dat toont toch aan dat ik goed bezig ben en het harde werk van de voorbije weken heeft geloond."


"Er komen nog enkele mooie wedstrijden aan, zaterdag in Zonnebeke, daarna in Hoogerheide en daar wil ik het beste van maken. Vervolgens vertrek ik op stage naar Calpe, waar ik goed kan trainen voor de laatste crossen. Daar wil ik ook nog wat laten zien."

 

Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) toonde zich het voorbije seizoen een renner van de regelmaat met heel wat plaatsen in de top tien en af en toe ook top vijf, toch grijpt hij naast een WK-selectie. "De voorbije twee weken waren mijn resultaten wat minder", zegt hij, "maar de rest van het jaar kan ik toch mooie uitslagen voorleggen. Als je puur objectief kijkt naar de resultaten, dan verdien ik wel een plekje in die selectie, maar de bondscoach heeft het laatste woord en Gianni (Vermeersch) is ook een goed renner en verdient ook wel die selectie, alleen is het beetje jammer dat ik er nu naast val."

"Natuurlijk, ik wist dat het ging spannen", zegt hij, "de laatste dagen was er sprake van vier renners voor één ticket, dus dan hou je er ergens wel rekening mee dat je er naast kan grijpen. Dat is nu het geval. Ik ben wel ontgoocheld, maar er komen nog kansen. Ik had er graag bij geweest en als Belg is het altijd een beetje wrang om niet op een WK te zijn, want ten opzichte van veel buitenlanders rijd ik wel betere uitslagen, maar goed, er mogen nu eenmaal maar zeven landgenoten naar het WK. Ik hoop nog een mooi seizoenseinde te rijden."