Rechterhand Waals minister schreeuwt onschuld uit
Claude Parmentier Foto: BELGA, archief

Claude Parmentier, de voormalige kabinetschef van Waals minister van Lokale Besturen Paul Furlan (PS), zegt dat hij zich met zijn verschillende mandaten steeds aan alle voorschriften heeft gehouden. Hij moest maandag opstappen omdat hij in de Publifin-affaire in opspraak is geraakt.

Volgens Parmentier is hij opgestapt omdat zijn positie niet meer houdbaar was omdat hij steeds genoemd werd in de zaak, maar niet omdat hij schuldig is. Hij wordt beschuldigd van een belangenconflict omdat hij 153.000 euro bruto zou opgestreken hebben via Nethys, een onderdeel van de omstreden intercommunale Publifin.

Maar Parmentier, ook burgemeester van Wanze, stelt dat er echter niets aan de hand is. Hij gaat er prat op dat hij al zijn mandaten heeft aangegeven, en daarbij niet meer verdient dan voorgeschreven.

‘Ik ben erg gekwetst door een aantal opmerkingen die zijn gemaakt. De situatie is daardoor voor mij onhoudbaar geworden, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak’, zegt hij in een reactie aan persagentschap Belga. ‘Ik hoop zo de sereniteit terug te brengen.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig