Birger Verstraete ruilt Kortrijk voor AA Gent: “Wil met Gent de top zes halen”

Birger Verstraete verlaat KV Kortrijk en heeft een contract voor 3,5 seizoenen ondertekend bij AA Gent. Dat hebben de Buffalo’s dinsdag laten weten op de clubwebsite. Hannes Van der Bruggen maakt de omgekeerde beweging.

De 22-jarige middenvelder ruilde op zijn vijftiende Oostende voor Club Brugge en maakte daar in 2012 zijn debuut in het eerste elftal. Er volgde in het seizoen 2014-2015 een uitleenbeurt aan Moeskroen, in 2015 verkaste hij naar Kortrijk. “Met zijn grinta en nooit aflatend doorzettingsvermogen speelde de jonge centrale middenvelder zich al snel in de harten van de Kortrijk-supporters. Verstraete maakt sinds dit seizoen ook deel uit van de Belgische U21, waarvoor hij al drie keer in actie kwam”, aldus Gent.

“Wil met KAA Gent de top zes halen”

“Het is bijzonder leuk om voor een grote club als KAA Gent te tekenen”, klinkt het bij Verstraete. “Het heeft wat langer aangesleept dan gedacht, maar nu voel ik me heel tevreden. Ik zie dit als een zeer belangrijke stap in mijn nog jonge carrière. Ik ben een speler die er altijd 100% voor gaat, een echte ‘aanjager’ dus, en ik wil er nu aan meewerken om met KAA Gent de top zes te halen. Mijn periode bij Moeskroen heeft me trouwens mentaal veel sterker gemaakt. Mijn favoriete positie is in principe op de 6 op de 8, maar ik heb ook al op de 10 en zelfs op de linksachter gespeeld.”

Eerder strikten de Buffalo’s deze wintermercato al doelman Lovre Kalinic, winger Samuel Kalu en aanvaller Darko Bjedov en grepen ze erg verrassend naast Adrien Trebel. Die verkaste naar Anderlecht.

Video: Youtube kvkofficieel

Hannes Van der Bruggen maakt de omgekeerde beweging en gaat bij KV Kortrijk spelen. Dat heeft zijn management dinsdag bevestigd. De 23-jarige middenvelder tekende een contract voor vierenhalf seizoenen bij de Kerels.

Van der Bruggen genoot zijn volledige jeugdopleiding bij AA Gent en werd er op negentienjarige leeftijd kapitein van het eerste elftal, in totaal speelde hij bijna 150 wedstrijden voor de Buffalo’s. “Ik voel me al maandenlang sterk en vol vertrouwen, ik kan dus niet wachten om te spelen voor dit KV Kortrijk. De club gelooft dat ik belangrijk kan zijn voor deze ploeg. Ik zal er alles aan doen om dat waar te maken. Ik ben nog jong, maar breng toch al een hoop ervaring mee naar deze club”.

Van der Bruggen slaagde er bij Gent niet in een vaste basisspeler te worden onder coach Hein Vanhaezebrouck en leek voor aanvang van huidig seizoen op weg naar Zulte Waregem. Die overgang ging niet door, begin oktober verlengde hij zijn contract bij de Oost-Vlamingen nog tot eind 2019. “Ik zal de Gentse supporters en hun onvoorwaardelijke steun nooit vergeten. In mooie en bange dagen stonden ze er altijd. Met hen heb ik een band voor het leven. Ook de club bedank ik voor het vertrouwen in de afgelopen jaren. Het siert hen dat ze mij deze kans geven. Ik kan met een positief gevoel aan een nieuw verhaal beginnen.”

Birger Verstraete ruilt Kortrijk voor AA Gent: “Wil met Gent de top zes halen”
Foto: AA Gent