Tottenham zal Vertonghen twee maanden moeten missen
Foto: REUTERS

Jan Vertonghen kent zijn verdict nadat hij zaterdag stevig geblesseerd geraakte tijdens de match van zijn club Tottenham tegen West Bromwich Albion. De verdediger van de Rode Duivels heeft een scheurtje van de tweede à derde graad in het ligament van de linkerenkel en is allicht twee maanden out. Dat wezen scans dinsdag uit.

Jan Vertonghen liep de blessure zaterdag op tijdens de tweede helft tegen West Bromwich Albion. Toen hij een bal wilde binnenhouden aan de zijlijn, scheurde hij de ligamenten van de linkerenkel. Hij verliet het veld in tranen.

De blessure heeft normaal gezien zo’n twee maanden nodig om te genezen. Vertonghen is minstens tot midden maart out. Al is het revalidatieproces bij iedere speler anders. Hoe dan ook is dit een stevige klap voor Vertonghen en Tottenham. De Spurs bekleden momenteel de tweede plaats in de Premier League, mede dankzij de sterke prestaties van Vertonghen de afgelopen maanden. Ook vorig jaar moest Tottenham een geblesseerde Vertonghen lang missen tijdens de tweede seizoenshelft.

De blessure is gelijkaardig aan de verwonding die Vertonghen opliep tijdens de laatste training voor de match van de Rode Duivels tegen Wales op het EK. Toen sloeg hij zijn enkel om en scheurde hij twee ligamenten.

Vertonghen zal er niet bij zijn in de belangrijke matchen van Tottenham tegen Manchester City (zaterdag), Liverpool (mid-februari) en de dubbele confrontatie met AA Gent in de Europa League (16 en 23 februari). De belangrijke interland van de Rode Duivels tegen Griekenland op 25 maart lijkt wel haalbaar.

Vertonghen reageerde al strijdvaardig op Twitter. "Ik ben er hart van in, maar ik zal zo snel mogelijk terug zijn."