“NMBS heeft geen plannen om nieuwe stations of stopplaatsen te sluiten”
Foto: ivh

“De NMBS overweegt niet om een einde te stellen aan de bediening van bepaalde lijnen, stations of stopplaatsen. Er worden voor 2020 ook geen sluiting van loketten meer in het vooruitzicht gesteld”. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit François Bellot op een schriftelijke vraag van Marco Van Hees (PVDA).

Het afgelopen decennium werd overigens slechts één stopplaats (Zwankendamme in december 2014) gesloten en liefst 18 bijkomende geopend (Athus, Halanzy, Messancy, Aubange, Evergem, Hergenrath, Diesdelle, Beervelde, Mortsel-Liersesteenweg, Noorderkempen, Simonis, Brussel-West, Beringen, Zonhoven, Hamont, Mouterij, Thurn en Taxis en Arcaden). Van de 33 stationsloketten die de NMBS in 2015 besloot te sluiten moet deze beslissing in 5 gevallen nog worden uitgevoerd.

“Het treinaanbod als onderdeel van het aanbod van vervoer moet een essentiële schakel blijven in de mobiliteitsbehoeften van alle burgers. Dit belet niet dat de exploitatie zoveel mogelijk moet worden afgestemd op de vraag alsmede op de noodzaak om dit aanbod zo effectief en zo efficiënt mogelijk te organiseren binnen de financiële middelen die hiertoe ter beschikking worden gesteld”, aldus Bellot.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig