Gents koffiehuis Madam Bakster opent binnenkort de deuren
Madam Bakster Foto: Fred Debrock

Zin om desserts te eten zonder schuldgevoel? Dat kan vanaf eind januari in het koffiehuis van Madam Bakster in Gent.

Het blijft hard gaan voor Laura Verhulst, initiatiefneemster achter de online bakkerij Madam Bakster. Ze werd in 2016 verkozen tot Gentse student-ondernemer van het jaar, opende een eigen winkel om de online-bakkerij uit te breiden en kondigde de komst van een eerste boek aan.

Op 27 januari is het tijd voor een nieuw hoofdstuk: het koffiehuis op de Gentse Brabantdam opent de deuren voor iedereen die fan is van guiltfree verwennerijen en taarten waar je je niet schuldig voor moet voelen.

Het koffiehuis wordt een 100 procent plantaardige koffiebar en zal geen toonbank vol zoets hebben. ‘Omdat we gekozen hebben onze filosofie rond voedselverspilling in alles wat we doen door te dragen. De taartjes die die dag geen harten veroverden, zouden onherroepelijk in de vuilbak moeten vliegen en dat zouden we niet over ons hart krijgen’, schreef Verhulst in een blog.

Verhulst maakt desserts zonder bloem, boter of suiker, zonder aan smaak te moeten inboeten. In plaats van dierlijke producten en geraffineerde suikers maakt ze desserts op basis van plantaardige producten, die dus ook geschikt zijn voor mensen die zich aan een veganistisch of glutenvrij dieet houden. ‘Desserts horen bij het sociale leven, het is zonde die te moeten laten vallen omdat je gezond wil leven’, verklaarde Verhulst eerder.