Ikea lanceert eigen fietsen in ons land
Foto: Ikea

Naast meubels, woonaccessoires en Zweedse balletjes kunt u nu ook voor een nieuwe fiets terecht bij Ikea. Vanaf 1 februari start de Zweedse meubelgigant met de verkoop van tweewielers in ons land.

Zoals elk product van Ikea heeft ook deze fiets een naam gekregen: de Sladda, vrij vertaald uit het Zweeds betekent Sladda slippen. De meubelgigant wil met de tweewieler ‘een duurzame en actieve leefstijl voor mensen in de stad stimuleren’. ‘Omdat steeds meer mensen leven in de stad, is het belangrijk steeds efficiënter met ruimte en vervoer om te gaan’, aldus Ikea.

Ikea omschrijft de fiets als een ‘onderhoudsvriendelijke fiets met een lichtgewicht aluminium frame, uitgerust met een kliksysteem om accessoires zoals manden en bagagedragers aan de fiets te bevestigen’. De lichtgrijze fiets heeft een ‘roest- en onderhoudsvrije’ aandrijfriem in plaats van een ketting en is verkrijgbaar in een 26 inch of een 28 inch uitvoering.

(Lees verder onder de foto)

Ikea lanceert eigen fietsen in ons land
Foto: rr

De fabrikant vergelijkt de fiets ten slotte ook met ‘een tablet met apps’. De koper kan namelijk eindeloos accessoires toegeven om het gebruiksgemak te optimaliseren.

Vanaf 1 februari zal de fiets te koop zijn in alle filialen in België. De fiets kost 499 euro voor Ikea Family-leden en 769 euro voor niet-leden. De fiets wordt in andere landen als sinds augustus verkocht.

Ikea lanceert eigen fietsen in ons land
Een accessoire: 35 euro Foto: Ikea
Ikea lanceert eigen fietsen in ons land
Een accessoire: 29.99 euro
Ikea lanceert eigen fietsen in ons land
Een accessoire: 199 euro Foto: Ikea