Gezocht: geld om Christus in Rio te restaureren
Foto: EPA

Het beeld van Christus de Verlosser in het Braziliaanse Rio de Janeiro heeft nood aan een grondige restauratie. De katholieke kerk is volop op zoek naar kapitaalkrachtigen om de renovatie te financieren.

Het standbeeld van Christus de Verlosser (Cristo Redentor) dat vanop de berg Corcovado uitkijkt over de Braziliaanse stad Rio de Janeiro is aan renovatie toe. Regen, roest en schade na blikseminslagen eisen hun tol. De blikseminslagen veroorzaken namelijk spleten in het gesteente. Via die spleten stroomt er water naar binnen en roest de binnenkant.

Om die facelift te bekostigen is er echter heel wat geld nodig. Christus de Verlosser is eigendom van het aartsbisdom Rio de Janeiro en de katholieke kerk houdt het beeld al 85 jaar met eigen middelen in stand, maar nu zijn er financiële problemen.

‘Het is een economische crisis. Daarom moeten wij een beroep doen op giften’, zegt aartsbisschop Orani João Tempesta. Het aartsbisdom lanceerde daarom een internationale campagne en de pagina ‘Vrienden van Christus de Verlosser’ om te financiële middelen te vergaren.

Gezocht: geld om Christus in Rio te restaureren
Foto: AFP