De politie heeft de vermoedelijke dader van de aanslag tijdens oudejaarsnacht op een Turkse nachtclub opgepakt in Istanbul. Dat berichten verscheidene Turkse media, waaronder het staatspersagentschap Anadolu, maandagavond.

De dader werd gearresteerd tijdens een politieoperatie in een appartement in Esenyurtjk, in het Europese gedeelte van de stad. Volgens de Turkse staatstelevisie werd de man er samen met zijn vierjarige zoon werd aangetroffen. 

Anadolu weet dat samen met hem nog vier mensen gearresteerd werden, een man en drie vrouwen. 

De regeringsgezinde krant Sabah postte op Twitter de naar eigen zeggen eerste foto van de gearresteerde verdachte. Ondanks zijn bebloede en gekneusde gezicht is te zien dat hij lijkt op de man uit de selfie-video van de verdachte, die in de dagen na de aanslag opdook. 

39 doden

De Turkse autoriteiten konden de dader al een tijdje geleden identificeren. Volgens lokale media gaat het om een man van Centraal-Aziatische origine, die vanuit Syrië naar Turkije kwam.      

Sinds de aanval op de nachtclub Reina in Istanbul tijdens oudejaarsnacht, waarbij 39 mensen werden doodgeschoten, arresteerden de autoriteiten meer dan dertig mensen over het hele land. 

Anonieme Turkse veiligheidsbronnen zeiden aan Anadolu dat er dinsdagochtend nog meer operaties tegen mogelijke terroristische cellen gepland staan.  

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig