Ian Thomas vindt make-up 'gewoon leuk'
Foto: rr
Ian Thomas spreekt in een video op Youtube openlijk over zijn liefde voor make-up. Hij draagt het zelf wel vaker en ziet daar helemaal geen graten in. Integendeel zelfs. Hij raadt het ook andere mannen aan. 'Ik geloof niet in genderrollen.'

In een video op Youtube spreekt Ian Thomas openlijk over zijn liefde voor make-up. Dat doet hij samen met Stella Rae, een Amerikaanse ster op Youtube. De Vlaamse zanger die het grootste deel van zijn tijd in Amerika doorbrengt, biecht in de video op dat hij zelf vaak make-up draagt en legt uit waarom dit voor hem heel normaal lijkt.

'Make-up is make-up. Het is niet iets voor mannen of vrouwen. Ik geloof niet in die genderrollen. Ik vind het gewoon leuk, dus wil ik ervan genieten', zegt hij. Al geeft hij wel toe dat hij zich eerst wel ongemakkelijk voelde als hij er door mensen over werd aangesproken. 'Schaam je niet als je als man make-up wil dragen', benadrukt hij. 'Het maakt je niet homo of meisjesachtig. Draag het gewoon als je dat wil.'

Meer en meer jongens experimenteren met make-up. De Belgische blogger Joppe De Campeneere was bij ons een van de eersten om openlijk toe te geven dat hij graag make-up draagt, ook al moet hij daardoor heel wat vreemde blikken en verbaal geweld trotseren. ‘Ik ken heteromannen die geïnteresseerd zijn in make-up, ik ken homo’s die het verafschuwen. Mensen in onrechtmatige hokjes steken, kunnen we daar eens mee stoppen?’, zei hij daar toen over in De Morgen.

De Amerikaanse make-upmerken Covergirl en Maybelline negeren het ook niet meer, en voegden dit seizoen allebei een mannelijk campagnegezicht toe om hun mascara's, poeders en oogschaduws te promoten.