Dit is de nieuwe Miss België
De opvolgster van Lenty Frans: Romanie Schotte Foto: Belga

Romanie Schotte is de nieuwe mooiste vrouw van het land. Na een avondvullende verkiezingsuitzending, werd de nieuwe Miss België vanavond gekroond door organisatrice Darline Devos en aftredend Miss België Lenty Frans.

De nieuwe Miss België is een 20-jarige schoonheid uit Brugge. Romanie Schotte, die geïntroduceerd werd als zeer sportief, was een absolute underdog. Maar het nichtje van wielerlegende Briek Schotte straalde plots en wist zo de concurrentie te overtreffen.

'Ik ga mijn studies een jaartje stopzetten', zei ze in een eerste reactie. 'Daarna wil ik zeker verder werken om mijn diploma te halen. Komend jaar wil ik me vooral toeleggen op welzijnswerk en het ontmoeten van nieuwe mensen.'

'Ik ga mijn best doen om enorm hard te genieten. Ik sta nog te trillen op mijn benen, dit had ik niet verwacht. Ik ben enorm vriendelijk en sociaal, ik denk dat dat mijn sterkte is geweest. Het Schotte-effect heeft misschien gespeeld. (lacht) Vanavond ga ik stevig vieren en vanaf morgen vlieg ik erin met fotoshoots.'

Lees verder onder de video.

Schotte zal het komende jaar het land doorkruisen in een gloednieuwe Volvo V40 en zal er dankzij een gesponsorde spray tan nooit te bleek uitzien.

Dertig finalistes dongen mee naar het kroontje. Delphine Devos werd eerste eredame, Eva Mira is tweede eredame.

Foutje

De verkiezingsavond liep niet geheel vlekkeloos. Zo kwam een van de kandidates net iets te snel op het podium. Laurie Ledoux kwam op terwijl er eigenlijk nog vier collega’s voor haar waren. Al loste ze dat nog vrij elegant op.