Vladimir Vasilyev wint Africa Eco Race bij auto’s, Gev Sella beste motorrijder
Foto: Photo News

De Rus Vladimir Vasilyev (MINI) heeft zaterdag de Africa Eco Race voor auto’s gewonnen na de twaalfde en laatste etappe met aankomst aan het Roze Meer nabij de Senegalese hoofdstad Dakar. Samen met zijn partner Konstantin Zhiltsov haalde Vasilyev het in 36 uur, 33 minuten en veertig seconden.

De Tsjech Miroslav Sykova (Hummer) werd tweede op twee minuten en tien seconden, voor de Fransman Dominique Housiaux (Optimus MD), derde op twee minuten en achttien seconden.

Bij de motoren ging de overwinning naar de 18-jarige Gev Sella (42u13:11). De Israëliër was vijftig seconden sneller dan de Noor Pal Anders Ullevalseter (KTM). De Slowaak Martin Benko (KTM) werd derde op acht minuten en twintig seconden.

De Rus Andrey Karginov (KAMAZ) kroonde zich tot slot tot winnaar bij de trucks. Hij kwam over de finish in 39 uur, 52 minuten en 43 seconden.

De Africa Eco Race vond van 2 tot 14 januari plaats en volgde een parcours van 6.500 kilometer. Van de twaalf etappes werden er vijf in Marokko, zes in Mauritanië en één met aankomst in Senegal gereden.