Armand Marchant met succes geopereerd na scheenbeenbreuk
Foto: EPA

Skiër Armand Marchant is met succes geopereerd in Antwerpen, zo staat zaterdag op zijn Facebook-pagina te lezen. Onze 19-jarige landgenoot brak vorig weekend zijn scheenbeen op meerdere plaatsen in de eerste run van de Wereldbekermanche reuzenslalom in het Zwitserse Adelboden.

“De operatie is goed verlopen”, luidt het op Facebook. “Hij is geopereerd aan het plateau van de knie, waar meerdere breuken met verschuivingen waren vastgesteld, en aan de voorste kruisbanden. De dokters werkten ook aan zijn binnenband en meniscus. Dankzij de morfine kende Marchant een rustige nacht.”

Marchant werd vorige zaterdag na zijn valpartij in Zwitserland per helikopter geëvacueerd en naar een plaatselijk ziekenhuis overgebracht. De skiër ging daar al een eerste maal onder het mes om het been te fixeren. Maandag werd onze landgenoot gerepatrieerd.

Vorige maand schreef Marchant nog geschiedenis. Hij werd toen achttiende in de slalom van het Franse Val d’Isère. Daarmee eindigde hij als eerste Belgische man ooit in de punten op een Wereldbekermanche alpijnse ski.