Herberth Motorsport pakt de zege in 24 Uur van Dubai, Ide en Maes beste Belgen
Enzo Ide . Foto: BELGA

De Porsche 911 GT3 van het Duitse team Herberth Motorsport heeft zaterdag de 24 Uur van Dubai gewonnen. De wagen legde 578 rondjes van 5.399 meter af op het Dubai Autodrome-circuit. Het is voor Porsche al de vijfde zege sinds het ontstaan van de uithoudingsrace in 2006.

Het winnende team bestond uit de Zwitser Daniel Allemann, de Australiër Brendon Hartley en de Duisters Ralf Bohn, Robert Renauer en Alfred Renauer.

Het is, na overwinningen in 2008, 2009, 2010 en 2014, de vijfde maal dat Porsche met de zege aan de haal gaat. Met het team Manthey Racing prijkt het Duitse merk deze editie ook op de tweede plaats, op twee rondjes van de winnaar. Black Falcon moest met zijn Mercedes-AMG GT3 tevreden zijn met de derde plek.

De Audi R8 LMS van Enzo Ide en Ruben Maes, de beste Belgen in Dubai, eindigde als dertiende, voor de Mercedes SLS AMG GT3 van Vincent Radermecker, die als zeventiende finishte. De Porsche Cayman PRO4 van Nico Verdonck werd 33e en bleef zo de MARC Focus V8 van Raphaël van der Straten, Joël Vanloocke, Grégory Paisse, Pierre Dupont en José Close voor die een plaats lager eindigde. De Porsche 991 Cup (Speed Lover) van Guy Verheyen, Pierre-Yves Paque en Jean-Michel Gerome was 37e, terwijl Jimmy de Breucker, Mario Timmers, Rogrigue Gillion en Kevin Kenis met hun BMW M235i 67e werden.

De volgende uithoudingsrace, de tweede van het seizoen, staat 17 en 18 maart op het programma met de 12 Uur van Mugello in Italië.