Nieuwkomer Draxler schenkt PSG nipte zege bij Rennes
Foto: Photo News

Paris Saint-Germain heeft zaterdag op de twintigste speeldag van de Ligue 1 een 0-1 zege geboekt op het veld van Stade Rennes. Nieuwkomer Julian Draxler tekende voor de enige treffer. Nantes won op het veld van Toulouse, Guingamp ging onderuit.

De Duitse spelmaker maakte zijn competitiedebuut voor de Parijzenaars. Daarin was hij meteen goed de enige goal van de wedstrijd. Draxler krulde na 39 minuten een voorzet van Verratti heerlijk voorbij Rennes-doelman Costil en dat volstond voor de drie punten voor PSG.

Thomas Meunier stond de hele wedstrijd op de rechtsachter bij de bezoekers. De troepen van coach Unai Emery blijven derde op twee punten van leider Nice, dat zondag Metz ontvangt.

Nantes wint

FC Nantes heeft zaterdag op de twintigste speeldag van de Ligue 1 de volle buit gepakt op bezoek bij Toulouse (0-1). Guillaume Gillet, kapitein van het winnende team van coach Sergio Conceiçao (ex-Standard), speelde de hele wedstrijd.

Sala maakte het enige doelpunt van de partij al na twintig minuten. Bij de thuisploeg mocht Dodi Lukebakio, door Anderlecht uitgeleend aan Toulouse, tien minuten na de rust invallen. Nantes klimt in de stand naar de vijftiende plek, Toulouse staat negende.

Guingamp onderuit

Nill De Pauw mocht twintig minuten voor tijd invallen bij Guingamp, dat een verrassende 3-1 nederlaag leed bij Lorient. De bezoekers kwamen voor rust op voorsprong via Salibur (40.), maar in de slotfase draaiden goals van Waris (72. en 90.) en Cabot (82.) de wedstrijd nog helemaal om. Lorient klimt door de zege weg van de laatste plaats, Guingamp blijft vijfde.