Teleurgestelde Bruynkens naDakar 2017: “Was beter met gezin op vakantie gegaan”
Foto: BELGA

Serge Bruynkens, navigator van de Kazach Artur Ardavichus en teamgenoot van Michel Huisman (MAN), beleefde één van de minst aangename Dakars. Het trio mikte vooraf op het podium maar eindigt als 26e.

“Dit is een grote ontgoocheling”, blikt Serge Bruynkens terug op zijn Dakar. “Bij mijn eerste deelname reden we met een standaardwagen met de bagage achterin de wagen. Bij mijn aankomst dacht ik, dit nooit meer. Maar ik ben jaar na jaar teruggekomen en ging telkens met een voldaan gevoel naar huis. Deze Dakar is, afgezien van mijn eerste Dakar, mijn minst aangename ooit. Ik was beter met mijn gezin op vakantie gegaan. Iets wat ik nog nooit gedaan heb en toch eens tijd voor moet maken.”

“De 12 uur straftijd die we overhielden aan de vierde rit was een afknapper”, blikt hij terug. “Onze truck had op grote hoogte een gebrek aan kracht waardoor we genoodzaakt waren om de duinen links te laten liggen. Met nog anderhalve week voor de boeg was het enige doel uitrijden maar daar waren we niet voor gekomen. Het podium was het doel maar we zijn zelfs nooit in de buurt gekomen. Artur gaat nu snel aan tafel zitten met teameigenaar Peter Versluis. Als ze tot een akkoord komen, nemen we volgend jaar met dezelfde bemanning opnieuw deel. De truck zal ook een grondige revisie moeten krijgen en er zal een oplossing moeten komen voor het gebrek aan kracht op grote hoogte. De andere trucks van het team kenden dat probleem niet. Als voorbereiding op de Dakar 2018 willen we drie à vier wedstrijden rijden.”